sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Santa Fé - Enemmän huonoa kuin hyvää: *



Tapaninpäivänä Stadiin laskeutui vihdoin lumi ja oli mukava kävellä hiljaisessa kaupungissa ja nauttia joulun jälkifiiliksistä. Oli myös aika syödä jotain muuta kuin jouluruokaa. Aika harva ravintola oli auki, joten iltakävelyni johti Aleksanterinkadun kautta Santa Féhen, jossa en ole käynyt moneen vuoteen.

Ravintolan miljöö on aika hyvä. Karu, mutta autenttisen oloinen sisustus sopii Tex-Mex-ravintolaan.

Olin liikkeell solo, joten asettauduin baarin ääreen syömään. Tarjoilija oli tosi ystävällinen, asiantunteva ja amattitaitoinen, joten palvelun suhteen moitteen Sanaa ei voi sanoa. Hän tunsi talon oluet hyvin ja osasi suositella joori sopivaa Brooklyn Alen versiota alkuun (Brown Ale) ja pääruoalle (East IPA). Ja kuten kuvasta näkyy, kokeilin aperetiivina pitkästä aikaa tequilaa (you know, suolaa kämmenselälle, tequila suuhuun ja imut limestä - tuli nuoruus mieleen! ;-)

Koska olin maistellut quesadilolloja äskettäin sekä O'Leary'ssä että Suburritosissa, ajattelin täälläkin kokeilla samaa. Tässä kohdassa muutoin oiva tarjoilija suositteli huonosti: listalla oli katkarapu-quesadilla, mutta myös kana-quesadilla olisi ollut mahdollinen.

Uudessa paikassa luotan usein tarjoilijan suositukseen, varsinkin jos ensivaikutelma on muutoin ollut hyvä ja asiantunteva. Kana-quesadilla on kuulema "hieman kuiva" joten tilasin suositellun katkarapu-quesadillan.

Bad mistake. Eteeni tuotiin elämäni surkein quesadilla. Annos oli kaksi katkaravuilla täytettyä burrito-rullaa (maissilettua), jotka oli kasteltu valtavalla määrällä juustoa. Päällä oli pari clili-pippurisiivua.

Katkaravut olivat aivan vetisiä, ilmeisesti sulatettu mikrossa/uunissa tilauksen teon jälkeen - annos siis ei todellakaan ollut "kuiva", good heavens!
Annoksen päälle valutettu (purkki?-) juusto oli mautonta ja persoonatonta juustomassaa, josta ei voinut nauttia edes tälllainen Amerikan vuosina "cheap-cheese"-koukutettu kotiinpalaaja.


Myönnän toki, että Tapaninpäivä ei ole reilu päivä tulla testaamaan ravintolaa: varastot ovat vähissä, tuoretta tavaraa ei ole tarjolla ja hekilökuntäåä vähissä (paras kokki lomalla?). Silti, jos tämä annos oli ravitolan sapluunan mukainen, siitä ei olisi saanut millään kokkaamisella/paistamisella/mastercheffauksella saanut herkullista annosta, joten en usko että tämä arvostelu osuu harhaan: Santa Fé ei ole quesadillan syöntipaikka - ei varsinkaan katkarapu-quesadillan.

Yhteenvetona: 
Hyvä miljöö ja palveluu aivan Stadin keskustassa, mutta ruoka on huonosti tehtyä, siitä pettyy.
Groove: Sisustus on hyvä ja fiilis autenttinen.
SaaS (Service as a Service): ystävällinen, asiantunteva ja nopea
Value Proposition: hinta on halpa mutta laatu silti huono 
Ruoka: Huonosti tehtyä tex-mex-imitaatiota. Jos syöt chipsejä pussista ja käyt usein MacDonalds'issa, ehkä tämä on upgrade?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti