sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

100 Dogs - The Hipster Dive Bar w Japanese Twist *****



100 Dogs on baari omassa luokassaan. Se on oman määritelmänsä mukaan "our version of a dive bar", mutta 100 Dogs on paljon tyylikkäämpi kuin perinteinen dive bar.

Dive bar tarkoittaa kapakkaa, joka on rähjäinen, rento, jopa vaarallinen. Se pitäisi kääntää juottolaksi tai räkäläksi. Dive bar on sellainen paikka, jossa keskitytään juomiseen, tappeluitakin pitäisi silloin tällöin tapahtua, sen pitäisi haista pahalle, palvelun pitäisi olla töykeää ja ruoka huonoa.  Mikään näistä ei päde 100 Dogsin kohdalla. Paikka on rosoisen tyylikäs, palvelu loistavaa ja drinkit hienostuneita. Sanoisin että 100 Dogs on hipsteroitu dive bar. Fair enough?

100 Dogs on aika pieni paikka, suurehkon olohuoneen kokoinen kokonaisuus. Sisustus on karu, mutta tyylikäs. Vaikutteita on haettu Japanista, Tokion Shinjukun Golden Gai -alueen pienistä baareista. Tässä on onnistuttu, miljöö on persoonallinen ja kiinnostava, outoja ja kiinnostavia yksityiskohtia riittää: on reikää seinässä, retroa sähkökeskusta ja julisteita katossa. Me likes this 👍🏻

100 Dogs on Stadin parhaita drinkkibaareja. Talon drinkkilista on kiehtova. Drinkit tehdään tuoreista raaka-aineista - erittäin näyttävästi ja ammattitaidolla. 
Paikan erikoisuus on myös Fernet-Branca, jota saa hanasta. Tämä baari on toinen maailmassa, josta tätä mustaa hunajaa saa hanasta, cool.

Baarin henkilökunta koostuu persoonallisista mestareista, sanoisin artisteista. Osaavat asiansa, heistä löytyy karismaa ja he ovat asiakkaan iholla. Vaikka baari olisi täynnä, baarimestari käy välillä kiertämässä pöytiä ja kysymässä onko kaikki OK - ja ehdottamassa uusia drinkkejä. Kudos!

Mutta entä se ruoka? Tämähän on ruokablogi, joten asiaan.

Meny on hyvin yksinkertainen. Tarjolla on hodari, normaali tai tofu, that's it.

Mutta onpa hodari huippua. Hyvälaatuiset, pitkät nakit höyrytetään baarin perällä ja tarjoillaan normisämpylän välissä (normisämpylä on understatement, se on rouheinen - graham - en kysynyt, ei mikään vehnänpehmeä mössö, mutta oikein hyvä). 
Grillatun ruoan ystävänä itse preferoisin tietenkin grillattua nakkia, mutta höyrytetty versio on tässä tapauksessa oikein hyvä.

Se mikä tekee näistä hodareista erikoisia on ne tilpehöörit jotka annoksen päälle asetellaan.

Hodari on kuorrutettu lehtipersiljalla ja mukana on myös ripaus kuivattua sipulia. Lehtipersilja tekee tästä hodarista tuoreen ja raikkaan. Makunautinnon salaisuus lienee kuitenkin majoneerikastike, joka kiemurrellaan annoksen päälle. Siinä on mukana wasabia, joka antaa mukavan sävähteen makuun.

Tämä on Stadin paras hodari. Sen saa syödä uniikissa miljöössä ja se tarjoillaan tyylikkäästi. Tämä on hyvä. Suosittelen.

Olen muuten vielä tätä kirjoittaessa 100 Dogsin pormestari Swarmissa. Toivon että minulla on kunnia pitää tämä titteli pitkään.

Yhteenvetona: 
Eksoottinen ja persoonallinen baari, jonka vahvuus on hyvä palvelu ja erinomaiset drinkit. Plussana Stadin parhaat hodarit.
Groove: Baarin uniikki fiilis iskee päälle heti oven avattua. Tylsä Skandinavia unohtuu hetkessä, yht'äkkiä olet jossain keskellä Tokiota.
SaaS (Service as a Service): Baarimestareiden ote työhänsä ja asiakkaisiin on persoonallinen, rento ja ammattimainen. En muista koskaan Suomessa saaneeni näin hyvää palvelua.
Value Proposition: Täällä saa rahalleen vastinetta. Drinkeillä standardihinta, ne ovat kaikki luksusta. Viiden euron hodari on tosi hyvä diili.
Ruoka: Hodari on Stadin paras. Period.
Kilpailijat: Nyt kun Hodari ja Hummeri on lopettanut, hodareiden suhteen vaihtoehtoina on lähinnä kimchi-tyyliset katukeittiöt. Sellainen ravintola on aukeamassa Kamppiin muutaman kuukauden sisällä. Drinkkien osalta samaan tasoon pääsee Liberty and Death ja Brondan baari. 
Pisteet: *****








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti